renovering vid flytt

Varför ska du renovera ett hem du vill flytta från?

Introbild

Om saker och ting i ditt hem inte fungerar som de borde så finns det god anledning till att se på möjlig renovering. Detta trots att du är igång med planerna för att flytta. Om du ska sälja hemmet kanske du inte ser meningen med att renovera. Det kan rentav verka kontraintuitivt.

Men det finns faktiskt flera skäl till att överväga renovering. Även då du redan har ordnat med ny bostad och har kontaktat en flyttfirma som grabbarnaflytt.se för att boka in flytten. Låt oss ta en titt på några av skälen som du kanske inte ens har tänkt på…

Öka andrahandsvärdet på bostaden du vill sälja

Den utan tvekan vanligaste anledningen till att renovera ett hem innan man säljer och kanske redan har flyttat är att öka dess marknadsvärde. Strategiska uppgraderingar, såsom ombyggnader av kök eller badrum, kan ge en betydande avkastning på investeringen.

En så enkel sak som garage inredning som visar att garaget faktiskt kan fungera som ett extra rum kan göra stor skillnad. Om du får mer pengar för bostaden så är det ju värt den investering du får göra i renoveringen.

vackert rum

Det är mycket enklare att renovera då du har flyttat

Om vi tänker oss att du faktiskt redan har flyttat ut så är det ju bra mycket enklare att renovera en bostad som du vill sälja eller hyra ut i andra hand. När ingen bor i bostaden kan renoveringen vara klar mycket snabbare. Det spar tid och tid är ju som bekant samma sak som slantar!

Förbättra säljbarheten rent grafiskt

Ett modernt och välskött hus är mer benäget att locka potentiella köpare. Ett nyrenoverat hem kan sticka ut i listbilder online och vid visningar vilket gör att det säljs snabbare än en icke renoverad motsvarighet.

Betänk vad saker som tekniska lösningar för billigare och miljövänlig energi kan göra. Detta är den typ av renoveringar som kan göra bostaden attraktivare för personer som tycker att detta är viktigt.

Adressera inspektionsbekymmer i förväg

Om du är medveten om problem som kommer att dyka upp under en heminspektion så kan du åtgärda dem i förväg påskynda försäljningsprocessen och förhindra kostsamma förseningar. Detta är ju väldigt bra även då det rör sig om en hyrlägenhet där du kommer att bli ansvarig för att ta hand om det som behöver repareras.

Om du bor i hyreslägenhet är det ju ofta så att det är hyresvärden som ska stå för renoveringar av brister och fel i lägenheten. Här kan det verkligen vara en god gärning att ta upp detta i samband med att du ska flytta. Då kan hyresvärden se till att renoveringen sker i god tid innan nästa hyresgäst flyttar in.

läckande kran
Fixa en läckande kran för din egen skull!

Utöka poolen av potentiella köpare

Vissa uppgraderingar, som att göra ett hem mer energieffektivt eller lägga till smarta hemfunktioner, kan göra fastigheten tilltalande för ett bredare spektrum av köpare, inklusive de som kanske letar efter inflyttningsklara hem.

Ibland är det bara små skillnader som ska till för att din bostad ska vara av intresse för fler. Detta kan vara något att tänka på även om du inte flyttar innan du säljer. Lär dig mer om vilka uppgraderingar som är möjliga och vad de skulle kunna kosta. Ställ detta mot hur många fler köpare som kan bli intresserade och hur mycket högre pris du kan begära för bostaden.

Bo i en bostad du trivs i

Även om du har bestämt dig för att flytta så finns det ju inget som säger att du måste lida under tiden du blir kvar i din nuvarande bostad. Om det är möjligt att förbättra en situation som inte är bra så bör du göra det. Kanske rör det sig om en så enkel sak som ett halkskydd i trappa för att du ska slippa slå dig och ropa mindre trevliga ord gång på gång.

halka i trappa
Såhär kan du ju inte ha det!

En del skulle kanske säga att livet är för kort för att acceptera hinkar på golvet för att fånga upp regnvattnet från ett läckande tak. Skjut inte på renoveringar som kan förbättra din livskvalitet bara för att du har planer om att sälja och flytta!

Undvik prissänkningar eller eftergifter

Försäljningar av bostäder i behov av uppenbara reparationer slutar ofta med att man måste sänka det ursprungliga utropspriset eller göra eftergifter till köparen. Renovering i förväg kan hjälpa dig att undvika detta scenario.

 

Renovering före flytt eller då hemmet står tomt tills rätt köpare dyker upp kan kräva en initial utgift av tid och pengar. Men de långsiktiga fördelarna, både ekonomiskt och i form av enklare försäljning, kan ändå göra denna renovering till en lönsam investering.