halka

Skydda din familjs hälsa med halkskydd i trappa!

När vintern kommer är det inte alls ovanligt att trappor blir hala av snö som smälter. Om det inte kommer grus med i smältsnön så kan det bli rena rama rutschkanan. Halkskydd trappa blir säker av är ett måste i alla hus där det finns trappor som kan bli hala. Se detta som en investering i din familjs hälsa.

Fötter som inte halkar är skydd för huvudet

De finns på helt motsatta sidor av din kropp. Men så snart som du vurpar i trappen så inser du att huvudet kan råka riktigt illa ut om du inte lyckas fånga ditt fall på något vis. Precis som att du är noga med att skydda dina fötter med varma skor så måste du skydda ditt huvud med halkskydd trappa blir säker av!

Du har broddar på dig utomhus men i trappen i ditt hem så glömmer du lätt bort att strumpor mot vinylmatta, glatt trä eller sten kan leda till rena rama katastrofen. Faktum är att rätt tänk vad gäller halkskydd i trappa är en form av kroppsvård.

Du får fotvård på så vis att du inte glider omkring och stukar foten på en hal trapp. Du får benvård på så vis att du inte slår i ditt smalben i nästa trappsteg. Du får kroppsvård då du slipper ramla mot hård trappa eller ner på ett hårt golv. Du får vård för huvudet som inte slås i rent mental då du kan gå i trappen utan rädsla!

halkskydd trappa

Du kan till och med åka på skadestånd

Om du är den som har ansvar för trappen eller gångvägen där det blir halt så kan du till och med ha ansvaret för halkolyckor. Så är det ju inte i ditt eget hem men inte ska skadestånd vara anledningen till halkskydd i trappa inomhus eller ett trapp halkskydd utomhus.

Det är halkan som är värst

Faktum är att det är mycket vanligare att halka och slå sig i en trappa än att snubbla på trappstegen. Det borde göra det uppenbart att du bör har halkskydd din trappa blir säker av. Vatten som fryser till is är lurigt. Det kan gå snabbt och en ganska stor yta kan bli hal av rätt så lite vatten.

En fallskada kan bli mycket värre när halkan snabbar på fallförloppet. Detta särskilt när vi tänker oss att du befinner dig rätt så långt upp i trappen då du halkar av den. Var kommer du att landa? Detta kan till och med vara obehagligt att tänka på.

Ska du installera halkskydd i trätrappa inomhus?

Det sägs ju att barfota fötter är bäst men du inser säkert att ni gärna går omkring därhemma i strumpor som kan bli hala mot trappans material. Även på en arbetsplats kan man inte lita på att alla som rör sig i lokalerna har halksäkra skor.

halkskydd trätrappa

Ta det säkra före det osäkra och se till att även trätrappen har halkskydd. Hemma och på jobbet!

Här kan du se exempel på enkel tejp som halkskyudd i trappa:


Fundera också på andra utrymmen där du behöver ett extra halkskydd på golvet. Om du har beställt garageinredning för att göra kontor eller verkstad av ditt garage ska du inte glömma golvet. Om det är halt kanske det inte räcker med en matta. Om det finns halkskydd under mattan så glider den ju inte!

Installera halkskydd för trappa utomhus och inomhus

Precis som att du kan lacka köksluckor och inreda hemmets olika rum själv så kan du beställa halkskydd för trappa och installera. Men var noga med att välja rätt typ av skydd och att sätta fast dem på rätt sätt.

Med halkskydd för trapp så investerar du i din familjs hälsa. I ett bostadshus är det en investering i alla boendes hälsa såväl som omtanke om de som kommer på besök. Ingen behöver halka i en trappa om det finns halkskydd trappa blir säker av!

Isakssons Bygg AB

För renoveringar i Norrland kan du kontakta Isakssons Bygg som i grund och botten är Mikael Isaksson. Det här förtaget hjälper dig med alla typer av

Läs mer »