anställa ingenjör

Jobway kan vara en möjlighet om du ska anställa ingenjör!

Om du driver ett byggföretag så kanske du funderar på att anställa en ingenjör, men hur ska du hitta rätt person? Idag är det många som har upptäckt Jobway som gör det mycket enklare för dig att finna personen som kan lite mer än att lacka köksluckor för dina renoveringsprojekt!

Istället för att söka online med orden: rekrytering ingenjör, så kan du surfa in direkt på Jobways hemsida för att hitta en ingenjör med bra meriter!

Öka chansen för att hitta rätt ingenjör för din byggfirma

De ingenjörer som finns på Jobway är personer som har bred kunskap inom respektive område. Det finns specialister inom alla branscher och givetvis inom bygge och renovering. Det är inte så att du måste nöja dig med en ingenjör inom elektronik som också är bra på stopp i toaletten. Du kan finna experten på byggteknik eller den form av uppdrag som du jobbar mest med.

Under en intervju med en möjlig specialist för din firma så kan du ställa bra frågor. Det är klart att det alltid går att prata lite om gemensamma intressen som garageinredning och en TV-serie. Men för att hitta rätt ingenjör bör du tänka på följande:

  • Ställ frågor som gör att kandidaten måste tänka till och faktiskt visa prov på vad de kan.
  • Ta noga reda på erfarenhet. Gräv lite djupare här för att få en bättre förståelse för hur ingenjören skulle kunna passa in på ditt renoveringsföretag.
  • Ta reda på om personen kan börja på en gång och hur mycket tid han har för arbetet.

Det är klart att personlighet också är viktigt. Det finns studier som avslöjar ohövligt beteende bland ingenjörer, det vill du inte ha! Under en intervju måste magkänslan vara med. Det handlar ju om en person som ska vara en del av ditt team. Om ni har en bra kemi så kan det vara en stor hjälp för att jobba på projekt tillsammans.

duktig ingenjör

Jobway har samlat olika typer av ingenjörer

På Jobway kan du få kontakt med olika typer av ingenjörer och därmed har du tillgång till precis den nisch där du behöver hjälp. Det finns till exempel ingenjörer som är särskilt duktiga på att utveckla nya produkter och tjänster vilket kan vara ett intressant område även för renoverare.

Exempel på typer av ingenjörsområden på Jobway är:

  • Mekanik
  • Elektronik
  • Datateknik
  • Byggnadsteknik

Du finner ingenjörer med specialistkompetens. Inom området byggnadsingenjör finns det personer som kan passa väldigt bra för renoveringsverksamheter. Det här är ju personer som jobbar med planering, konstruktion och underhåll av byggnader.

De flesta byggnadsingenjörer arbetar inom områden som husbyggande, anläggning- eller bro- och tunnelbyggande. Byggnadsingenjörer måste ofta samarbeta med andra yrkesgrupper såsom elektriker, VVS-montörer och murare. Det kan vara bra att tänka på när du ska sätta samman ditt team.

Anbudsingenjör för bättre sälj

Men det är ju inte bara ingenjörerna med fokus på själva byggarbetet som kan vara av intresse. Du kanske kan dra stor nytta av en anbudsingenjör. Det här är en ingenjör som arbetar med att ta fram och analysera anbudsförslag för olika projekt.

Anbudsingenjörer kan också vara involverade inom andra områden av projektplaneringen, såsom budgetering och resursallokering. En duktig anbudsingenjör har god kunskap om olika typer av konstruktioner och byggnader, samt hur olika material fungerar tillsammans. De besitter också kunskaper kring juridiska aspekter, såsom tillstånd och anläggningslicenser.

Nu kan du bege dig till Jobway och ta en titt på ingenjörer som skulle kunna bli nya medarbetare i din firma. Tänk lite utanför ramarna för att hitta personen som kan hjälpa dig ta din verksamhet till nästa renoveringsliga!