Dags för trädgårdsfest med en perfekt paviljong!

På sommaren när vädret tillåter det är det så härligt med en trädgårdsfest i en paviljong. Du kan dekorera paviljongen med serpentiner och ballonger och fylla trädgården med vänner och skratt. Det blir musik och dans, spel och god mat.Det kommer att bli en fest att minnas. Så skicka en inbjudan till dina vänner att de ska ta på sig festkläderna och komma till din trädgård för att fira. Du hinner montera upp paviljongen innan de kommer!

Så förbereder du en trädgårdsfest i din paviljong

Om du har turen att ha en paviljong i din trädgård har du den perfekta platsen för att anordna en sommar trädgårdsfest. Om du inte har en paviljong kan du snabbt beställa en så att det blir en riktigt minnesvärd sommarfest. Det är snabbt ordnat och mycket enklare än att till exempel måla om köksluckor. Men vad behöver du göra för att göra din paviljong redo för fest?

Här är några tips för den perfekta festpaviljongen:

  • Se till att golvet är rent och jämnt. En paviljong är ett perfekt ställe att lägga en eller två mattor på för att skapa en mysig sittplats. Men innan du gör det ska du se till att golvet är rent och fritt från skräp som kan få dina gäster att snubbla.
  • Skapa en knytpunkt. Varje fest behöver en knytpunkt där folk samlas på ett naturligt sätt. Paviljongen drar till sig gästerna lite extra om du har ställt fram en vacker vas med blommor på en lika inbjudande duk!
  • Sätt in lite belysning i paviljongen. En paviljong kan vara lite mörk, så ta med några lampor eller kanske levande ljus för att skapa en mer stämningsfull miljö. Det finns ju fristående lampor som drivs med batterikraft så det här bör vara enkelt nog i en stor trädgård.

  • Fyll på med mat och dryck med jämna mellanrum. Det är alltid en bra idé att ha gott om mat och dryck till hands för dina gäster i paviljongen. Om du serverar middag ska du se till att du har tillräckligt med porslin och bestick på plats. Och glöm inte de viktiga och fina vinglasen!
  • Håll insekterna borta! Ingen vill bli störd av myggor när man försöker njuta av en trädgårdsfest i en paviljong. Se därför till att du har några citronellaljus eller ett insektsmedel till hands för säkerhets skull.

Med de här tipsen kommer du garanterat att ordna ett trädgårdsfest som dina gäster kommer att minnas i många år framöver. Det krävs ingen omfattande renovering eller massa nya trädgårdsmöbler. Bara en fin paviljong!

Hur tar du bäst hand om paviljongen?

Det är viktigt att hålla paviljongen ren och fri från skräp. I varje fall om du vill fortsätta använda samma paviljong nästa sommar. Du bör också regelbundet kontrollera om det finns några skador eller slitage som bör repareras.

Om du hittar hål eller ser att ställningen försvagats ska du se till att reparera detta genast. Det är också en bra idé att skydda paviljongen från väder och vind genom att täcka den med en presenning eller annat väderskyddande material när den inte används. Eller så packar du ihop och förvarar i ett förråd när säsongen inte tillåter utomhusfester med den perfekta trädgårdspaviljongen!