stopp i toaletten

Stopp i toaletten – Behöver du badrumsrenovering?

Bara för att det är stopp i toaletten kanske du inte behöver badrumsrenovering. Det går ju att ringa en rörmokare som kommer och hjälper dig då detta sker någon gång ibland. Men när det ständigt blir stopp i toan kan det vara dags att göra något mer permanent åt saken. När du ändå är igång så kan du ju renovera hela badrummet för att skapa ett spa i ditt hem!

Planera renovering till följd av stopp i toaletten

I och med att ett rörmokarbesök är bra mycket billigare än ny garageinredning eller att själv måla köksluckor så är det klart att du kan tveka lite. Ska du verkligen göra badrumsrenovering av stopp i toaletten? Men det går att göra förvånansvärt mycket även med en mindre budget.

För prisidéer kan du kolla på https://palmabygg.se/badrumsrenovering/ och få en bättre bild av hur mycket det kan kosta. Du kan också ta kontakt med experter och fråga hur mycket som kan göras för den budget som du har. Detta tillsammans med att lösa problemet som leder till stopp i toalett stup i kvarten förstås.

Bli inspirerad och skapa ett nytt badrum

Vattnet sjunker långsamt i toaletten men nu vet du att detta snart kommer att vara löst. Det är ju fantastiskt hur stopp i avlopp kan leda till en helt ny vardag för dig. Ska du kanske installera handduksvärmare eller varför inte golvvärme? Det blir en mycket mysigare vinter!

Kika lite i inredningsmagasin och se vad som är på mode just nu. Kanske finns det teknik och design som du inte har varit medveten om. Nu är din chans att få lampor som du kan reglera, särskild inredning och badkar med bubbelmotor.

nytt badrum
Stopp i toaletten kan leda till ett nytt modernt badrum!

Ska du renovera själv eller få hjälp av proffs?

Det är få som klarar av en komplett badrumsrenovering på egen hand. Du har kanske en borrmaskin och den hanterar du fint. Men om du tycker att det är jobbigt med stopp i toaletten är risken stor att du kommer att uppleva lika stora svårigheter med att installera fuktstopp och annat som är ett måste när badrummet ska få ett ansiktslyft.

Det är inte förbjudet att själv ta hand om arbeten i våtrum men det finns ändå fördelar med att låta fackmän sköta jobbet. Du vill till exempel inte riskera skador i form av elektricitet som inte dras på ett säkert sätt eller våtspärrar som släpper igenom vatten och låter det flöda till andra rum och till grannar.

Några risker att tänka på om du renoverar själv:

  • Du kan installera felaktigt vilket leder till fel
  • Felaktig installation kan också leda till läckage
  • Du kanske slarvar så att det inte blir snyggt
  • Du kan skada dig

 

Hur får du bästa priset för jobbet?

Det går idag att hitta bra priser för god renovering av badrum. Konkurrensen mellan olika företag är hård och det sänker priserna. Om du vill få ner priset ska du använda dig av verktyg som finns online för att jämföra och snabbt få in offert.

Normalt sett kan du få gratis offert men var noga med att se över vad som ingår i det pris som erbjuds. Om du jämför två leverantörer som inte alls ger samma material, arbetstid och garanti så är det ju som att jämföra äpplen med bananer!

Var medveten om din tidsram

Att ta hand om stopp i avloppet på toalett är något som kan vara ordnat ganska snabbt. Även om det krävs mer än ett vanligt rörmokarjobb. Men att riva ut all inredning och börja om från början är något annat. Det kan ta flera veckor om det rör sig om en omfattande renovering.

Var noga med din planering och ta reda på hur du klarar av tiden utan din toalett. Om du har en till i hemmet är det inte så svårt. Men om detta är ditt enda badrum och toalett bör du ha en lösning redo. Kanske kan du kombinera renoveringen av badrummet med en utlandsresa.

Tänk då kommer ju ditt stopp i toaletten ge så många fina konsekvenser. Semester, resa och sedan ett gnistrande nytt badrum när du kommer hem igen. Inte alls tokigt…

En sak är säker, stopp i toalett kan helt klart vara sporren till något mer. Om du slår slag i saken behöver du inte lida mer av detta rum som ständigt tycks vara illa fungerande. Kanske ska du till och med skaffa en bastu som är kombinerad dusch. Lyxa till det och ta chansen nu när något ändå måste göras!