Ska du byta ytterdörr?

En ytterdörr måste hålla folk som du inte vill ha in ute och få de som är inne att må bra. Dörren är mycket mer än en estetisk detalj, det är klart. När du ska renovera för att öka värdet på ditt hem är ytterdörren en detalj att komma ihåg. Om den erbjuder högre säkerhet kan det vara något som får hemmets värde att stiga.

Dörrar som håller tjuvar ute

En bra ytterdörr kommer att avskräcka tjuven så snart som han ser den. Det finns dörrar som är gjorda för att vara stort sett omöjliga att forcera. Det här vet tjuvar och de lägger inte onödig tid på för svåra dörrar.

Det finns studier från BRÅ som visar att det just är ytterdörren som tjuven tar sig igenom. Man skulle ju kunna tänka att de kör på fönster eller mer gömda dörrar istället. Fast i hus med flera våningar och många olika lägenheter är ytterdörren den främsta vägen in och ut ur hemmet.

Välj en ytterdörr som tjuven hoppar över. Om det blir för svårt är det inte värt det för tjuven och då är investeringen du gjorde i dörren väl värd det för dig!

Minskad risk för brand som sprids

Vi ska också komma ihåg att en bra ytterdörr kan stå emot brand som sprids. Om det brinner i andra lägenheter kan en bra dörr stå emot. Du ökar säkerheten i ditt hem på detta vis.