renovering låna pengar

Ska du låna pengar till din renovering?

Är det bäst att lacka köksluckor själv eller att ta ett litet lån för att någon som kan detta mycket bättre gör jobbet? Lån är ofta oundvikligt då du ska renovera men det betyder inte att detta är något nödvändigt ont. Tvärtom så kan ditt lån bli en investering då din bostad efter renoveringen ökar i värde.

Till att börja med så gör du förstås upp en budget för din renovering. Om du har bestämt dig för att låna pengar till arbetet och material så finns det flera viktiga saker att tänka på. Framförallt så bör du ju vara säker på att du har råd med lånet samt att det kommer att löna sig. Antingen på så vis att du får bättre livskvalitet eller för att det även leder till en värdeökning av din fastighet.

Planera din renovering från A till Ö

Det hela börjar med rummet du ska renovera. För att kunna planera på rätt sätt måste du bestämma dig för vad du vill ha. Kan det räcka med en enklare renovering och uppgradering eller känner du att det är lika bra att riva ut rubbet och börja om från början.

Tänk också på saker som:

  • Kräver din renovering bygglov?
  • Måste du få tillstånd från din hyresvärd för att göra om?
  • Hur lång tid vill du lägga på renoveringen?
  • Vill du vara hemma i bostaden då de som renoverar är där?

Se på kostnader för arbete och material för att kunna räkna ut vad det hela kommer att kosta. Räkna också med saker som utebliven arbetstid och mer pengar på måltider på restaurang som kommer att innebära en viss summa när det hela är klart.

När du har räknat på alla tänkbara kostnader har du en bättre bild av vad du behöver låna. Kanske kan du spara pengar på att göra vissa bitar själv som att beställa garageinredning eller andra detaljer på nätet och sedan bara betala för montering och finlir.

Du kan ansöka om renoveringslån snabbt online

Det finns många olika typer av privatlån för renovering att välja mellan och det kan vara svårt att veta vilket som passar dig bäst. Online är det enkelt att hitta de bästa alternativen för den summa pengar som du behöver låna. Att ansöka om att låna pengar på nätet går snabbt och är väldigt enkelt.

Det finns till och med sajter där du gör en ansökan och sedan blir kontaktad av alla kreditgivare som kan tänkas vara aktuella. Då får du en bra bild av vilka lån som är av intresse för dig och du kan välja det allra bästa. Den här typen av tjänst tar bara några minuter att använda.

låna pengar online
Det är enkelt att låna pengar online

Jämför långivare på nätet med eftertanke

Det är smart att jämföra långivare då du behöver ta ett större lån för att renovera. Även ett mindre lån kan bli billigare om du bara ser på alternativen. Kom ihåg att privatlån som inte kräver någon säkerhet som regel är dyra. Det kan finna stora pengar att spara på att jämföra.

Du bör alltid ta en titt på de avgifter som du ska betala för lånet. Dessutom ska du vara säker på vilken räntesats du får och när det hela ska vara återbetalat. Det finns kreditgivare som tar ut stora förseningsavgifter och som ger väldigt kort återbetalningsperiod. Du kan inte räkna med att det kommer att vara samma villkor för varje kreditgivare.

Vad kommer du att tjäna på din renovering?

Det här är en fråga som du som nämnt ovan bör ha svar på innan du ens ansöker om ett lån för din renovering. Ingen kan säga exakt hur mycket mer ditt hem blir värt om du totalrenoverar badrummet. Men något du med säkerhet kan säga är att du kommer att trivas mycket bättre i det rummet med golvvärme, jacuzzi och så inga stopp i toaletten stup i kvarten!

lyxig badrumsvägg
En lyxig badrumsvägg kan öka din livskvalitet!

Fundera lite på saken och välj sedan en kreditgivare som ger dig ett lån som blir kostnadseffektivt och smidigt för dig.

Byggfabriken i Malmö

För dig som vill renovera själv är Byggfabriken i Malmö en guldgruva. Det här är i grund och botten en järnhandel med ett enormt sortiment. Dessutom

Läs mer »