flytt och renovering

Välj rätt flyttfirma för flytt vid renovering

Att välja den bästa flyttfirma Stockholm har att erbjuda kan vara det som gör skillnaden mellan en mardröm och en flytt under renovering du sedan inte minns För flyttfirmor är högsta betyg att folk inte ens minns dagen då det flyttades. Den var så smidig och utan händelser att det helt enkelt inte fanns något att haka upp sig på för framtida samtal om flyttens bekymmer.

Men det kan förstås vara en utmaning att hitta ett billigt och bra flyttföretag bland de många alternativen som finns på marknaden. Detta särskilt om du kanske har lite extra krav om att få hjälp med flytt och montering av garageinredning, lyft av en flygel via ett fönster eller installation av väggfast ställning för snöraka, bildäck och mer.

Beroende på varför du ska flytta under en renovering och om du behöver få undan möbler från många olika rum så kan du har lite olika krav på flyttbolaget.

Här är tre saker att tänka på när du ska flytta i Stockholm under en renovering:

  1. Erfarenhet och rykte

Att välja en flyttfirma med erfarenhet och ett gott rykte är avgörande för att minimera risken för problem och bekymmer under flytten. Detta särskilt då det rör sig om en tillfällig flytt under renovering. En erfaren flyttfirma har troligen hanterat många olika typer av flyttar och har kunskap om de utmaningar som kan uppstå då saker ska flyttas fram och tillbaka på kort tid.

Du bör undersöka flyttfirmans rykte genom att läsa recensioner och omdömen från tidigare kunder på olika plattformar som exempelvis sociala medier eller recensionssajter. Detta ger dig en bättre uppfattning om kvaliteten på deras service och hur de kommer att hantera din flytt.

  1. Avtal och försäkring

Det är också viktigt att välja en flyttfirma som jobbar med tydliga avtal och som är försäkrad. Flyttfirman bör också vara ansluten till Bohag 2010. En försäkrad flyttfirma kan skydda dina ägodelar i händelse av skador eller förluster under flytten. Be om information om försäkringsvillkoren och vad som täcks för att du ska kunna göra ett välgrundat val.

flytt vid renovering
Kommer flyttgubbarna att hantera dina saker på ett försiktigt sätt?
  1. Pris och offert

Priset är också en viktig faktor att överväga när du väljer en flyttfirma i Stockholm för tiden då du renoverar. Be om en detaljerad offert från flyttfirman och se till att alla kostnader ingår i priset. Detta inkluderar timpris, extra avgifter, försäkring, materialkostnader och så vidare.

Jämför priser från olika flyttfirmor för att hitta den som passar din budget bäst. Men kom ihåg att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa och att en högre prislapp kan betyda högre kvalitet på tjänsten.

flyttkartonger på golv
Kanske ska vissa kartonger bli kvar under renoveringen medan andra ska packas upp i ditt tillfälliga hem…

Använd en jämförelsesida när du väljer flyttfirma

Genom att använda en jämförelsesida online när du väljer flyttfirma får du snabbt reda på saker som prisbild och rykte. Detta är ett smart sätt att hitta det bästa alternativet för dig. Det finns många olika flyttfirmor som erbjuder olika tjänster och priser och det kan vara svårt att veta vilken som är bäst för dina behov.

Med en jämförelsesida kan du se alla de olika alternativen listat på ett överskådligt sätt. Då kan du lättare jämföra flyttbolagen på ett objektivt sätt. Du kan se vilka tjänster som erbjuds, hur mycket de kostar och vad andra kunder har sagt om dem. Detta är mycket effektivare än att söka på Google.

När du söker med en sökmotor så är det ju oftast så att firmorna som har betalt för annonserna som syns längst upp också är de som du hittar. Därmed inte sagt att dessa inte kan vara bra val. Det kan de absolut vara men det blir ju svårt att jämföra på detta vis.

Var tydlig med dina krav

Sist men inte minst så är det viktigt att vara tydlig med förväntningar och krav. När du ska renovera och behöver flytta hela eller bitar av ditt hem under denna tid så kräver det lite mer. Var noga med att förklara för flyttfirman vad du behöver och ställ frågor. Svara också tydligt på de frågor du får av flyttbolaget för att på detta vis säkra att offerten blir korrekt samt att du sedan får det stöd du behöver.