väggdekor barnrum

Väggdekor barnrum blir spännande och fina av!

Att inreda ett barns sovrum är mer än en trevlig aktivitet. Det här är en möjlighet att skapa en plats där barnet kan trivas lite extra bra. Med väggdekor barnrum blir spännande och fina av så får barnet något att fundera lite på.

Du kan skapa en känsla av trygghet och lite förundran. Dessutom är det ju inte så dumt att som förälder trivas i barnets rum där det ska läsas godnattsagor, umgås och väckas på morgonen.

Väggarna i ett barns sovrum är som en vit duk som kan bli precis som du vill med väggdekoration barnrum förvandlas av. Det finns många olika sätt att anpassa detta rum för att göra det både roligt och meningsfullt. Vi ska se lite närmre på hur du kan jobba med väggdekor barn och vuxna blir glada av!

Vikten av väggdekoration barnrum blir personliga av

Väggdekorationen är en viktig del av alla rum och särskilt barnets sovrum där det även leks. Att dekorera väggarna med meningsfulla föremål och bukder kan bidra till att rummet känns personligare och det kan bidra till att skapa en känsla av trygghet och komfort för barnet. Du kan se på väggdekor barnrum blir lite roligare av som fototapeter som ger en känsla av att det finns ett extra rum där bakom sängen.

Dessutom kan väggdekor som wallstickers barn älskar vara ett bra sätt att uttrycka barnets personlighet eller intressen. Till exempel kan ett barn som älskar djur tycka att det är helt fantastiskt med väggklistermärken för barn som föreställer tigrar, elefanter eller kanske apor.

Ett barn som alltid funderar på rymden kommer att älska att få sticker barnrum blir till ett planetarium av. Du kan till och med lägga till klistermärken som lyser i mörkret i taket. Supermysigt för barnet som ligger i sin säng och ska somna in.

Några exempel på tema för väggdekor barn älskar är:

  • Seriefigurer
  • Bilar
  • Hjärtan
  • Fjärilar
  • Sagor
väggdekoration barnrum
En liten räv på väggen ovarnför sängen kan vara precis vad barnet vill ha!

Välj väggdekor barnrum på rätt sätt

Att välja dekorationer till ett barns sovrum är en rolig och spännande process, men det är klart att du kan känna dig lite villrådig. Var ska du börja? Nyckeln är att fokusera på barnets intressen som nämnt ovan och att hitta föremål som sprider glädje och speglar deras personlighet.

Dessutom är det viktigt att välja teman som är åldersanpassade och som barnet inte kommer att växa ur för snabbt. Det fina med stickers för barnrum är dock att det är enkelt att byta. När barnet inte tycker att det är coolt med Toystory längre så går det att välja väggdekor barnrum blir ungdomsrum av!

När du väljer väggdekorationer är det också viktigt att ta hänsyn till rummets storlek och layout. För mindre rum är det bäst att hålla sig till några större dekorationer. Det kan vara en väggdekal eller en stor tavla.

För större rum kan det vara möjligt att visa en mängd olika föremål på en vägg med enhetlig färg. Det kan vara affischer, fotografier och konstverk. Sedan kan du ju förstås låta en dörr ha väggdekoration barn börjar skratta av som till exempel en giraff som liksom kikar ut ur dörren.

Några tips för att hitta rätt är:

  1. Se på exempel online. Hitta en bra butik med väggdekor för barnrummet och bli inspirerad.
  2. Kolla vad andra föräldrar har gjort.
  3. Läs bloggar om inredning för att se exempel på smart inredning för barnets rum.
  4. Sitt ned med barnet och se på bilder och film från andra barnrum för att få en känsla för vad barnet gillar. Att barnet får skapa en egen plats är viktigt!
  5. Fråga också barnet om det har en kompis som har ett rum som verkligen är fint.
väggdekoration barn prickar
En vägg med prickar som bryter mot andra väggars färg är också en intressant form av väggdekor för barnrum

Väggklistermärken för barn är enkla och roliga

Väggklistermärken är ett bra alternativ för att dekorera ett barns sovrum. Detta för att de är så enkla att hantera. Det finns väggklistermärken barn tycker om i en mängd olika utföranden. Du kan välja små effekter som kanske inte ens märks av någon annan än rummets ägare.

En liten groda som sitter på fönsterkanten är kul och unikt. Om du har satt fast wallstickers för barn så är det alltid lätt att få bort dem. Detta oavsett om de sitter på en fönsterlist, på väggen eller på en garderob.

Vem vet, du kanske ändrar dig vad gäller att lacka köksluckor för att köra på något kul i stil med de wall sticker för barnrum som du just har använt dig av!

Väggklistermärken är ett bra sätt att ge färg och liv till ett rum, och kan även användas för att skapa ett tema för rummet. Det gäller ju oavsett om du är ute efter väggdekor för barnrum eller för köket. Du kan till och med lyxa till din garageinredning med lämplig väggdekor som ger en professionell känsla i din verkstad.

barnrum tom vägg
En vägg med en färg ger plats till tavlor och affischer!

Bården går aldrig ur tiden

Missa inte det där med bårder. Du kanske inte alls vill ha flådiga wallstickers barn blir alldeles uppspelta av. Istället väljer du en klassisk bård som får löpa längsmed kanten vid taket. Detta ger en inramning som också ger en ombonad känsla.

Resten av väggen får en fin tapet och så kan du hänga upp inspirerande tavlor och annat som barn tycker om. Det kan vara en klättervägg, fina hängare av trä eller metall såväl som dekorationer som kan användas för förvaring som papperssortering av tyg.

Här är fina klistermärken från Filur: