Vad kan du renovera själv?

Vad kan du renovera själv och vad kräver proffs? Svaret på frågan beror givetvis på hur händig du är och vad du har lust att göra. Men det finns några vanliga renoveringsmoment som många klarar av. Det du absolut inte ska göra själv är VVS-renovering och elinstallationer. Det kan kosta dig mycket mer än installationer som inte fungerar.

Du kan öka värdet på ditt hem med renovering men bara om den görs på rätt sätt. Det måste du komma ihåg när du ser på saker som du kan renovera själv.

Delmoment som du kan göra

Många gånger är det så att du själv kan ta hand om moment av renoveringen och det kan leda till att det blir en billigare renovering. Om du vill göra på detta vis är det viktigt att renoveraren som ska hjälpa dig är med på noterna.

Om din renoveringsfirma har räknat ut ett visst pris baserat på olika moment och sådant som de måste köpa in är det inte säkert att ditt förslag på att sköta vissa bitar själv tas emot med öppna armar. Ta upp detta från start så att du får en korrekt budget för projektet.

Saker som du kan ta tag i är:

  • Rivning – Riv ut kök eller badrum och underlätta för den som ska renovera dessa utrymmen.
  • Tapetsering – Är du händig och tycker att det här är kul kan du sköta tapetseringen.
  • Målning – Det är också ganska vanligt att ta hand om målning själv.
  • Kakel – Du kan eventuellt sköta kakel av badrum och kök på egen hand.
  • Dörrar och fönster – Det är möjligt att sköta renovering av fönster och dörrar själv. Särskilt då de bara ska bytas ut.

Leadme.se

Leadme.se är en tjänst för dig som vill få bästa renoveringen i Stockholm lite enklare och snabbare. När du surfar in på deras sajt är det

Läs mer »

Badrumsfixarna.org

Om du ska renovera ditt badrum i Göteborg med omnejd ska du vända dig till Badrumsfixaren för det här är deras specialitet. De kan göra allt

Läs mer »