proffsrenovering

5 renoveringsuppdrag du bör lämna till proffsen

Det finns mycket du kan göra själv i ditt hem. Om du är lite händig kan det rentav vara kul att måla köksluckor och du kan spara både tid och pengar på att själva byta ytterdörr. Men det finns också saker som du bör lämna till proffsen. Vi kikar på 5 renoveringsuppdrag som du kanske bör låta bli hur händig du än är…

  1. Renovering av trappan

En trappa i ditt hem kan behöva renoveras och då kanske du funderar på vad du kan göra själv. Det spelar ingen roll om det handlar om trapprenovering i Göteborg eller i Stockholm. En trappa får inte ha svaga punkter då blir den ju livsfarlig.

Detta gäller även trappen utanför ditt hus. Se till att proffsen kommer för att se vad som behöver göras och hur. Då kan du lita på att det blir både fint och säkert när allting är klart!

  1. Elektriska arbeten

Det är ganska ovanligt med elolyckor i svenska hem för vi har en hög standard på vår elsäkerhet. Men med detta sagt så är det ändå så att du bör ta hem en fackman om du vill renovera elen i ditt hem. Det är ju också något som kan påverka försäkringar om något skulle gå fel i ditt hem.

  1. Badrum och kök

En del saker kan du göra själv i badrum och kök men när det handlar om området VVS så är det där med försäkring återigen något att tänka på. Du behöver en fackman som tar ansvar för fuktspärren som läggs under badrumsgolvet.

Det handlar förstås också om att du vill ha badrum och kök som är säkra att vistas i. Om du till exempel installerar belysning i våtutrymmen så kan du inte chansa på att det blir rätt. Du kan givetvis vara med och välja ut material och inredning men själva installationen bör du lämna över till folk som är utbildade och licensierade för detta arbete.

måla dörr
Ska du måla om köksdörren själv?
  1. Fasadrenovering

En fasad kan vara vacker och skydda hela huset mot fukt. Om det finns sprickor i fasaden så ska detta åtgärdas. Ibland är det bara lite spackel som krävs men detta kan vara svårt för en lekman att avgöra.

Du har mycket att vinna på att lämna arbetet med fasaden till folk som kan detta. Dels så får du veta vad som faktiskt behöver göras och dels kommer detta att göras på rätt sätt. Fasaden kan också innebära faror om du tänker ta dig till den övre delen på egen hand med en ranglig stege.

  1. Takrenoveringar

Det här för oss till den sista punkten av renoveringsuppdrag som du inte bör genomföra på egen hand. Taket är en viktig del av huset men också en farlig plats för den som inte vet hur man ska röra på sig däruppe.

En takrenovering såväl som rengöring av tak från proffs på detta kan få ditt tak att hålla länge utan att du riskerar lem och liv på kuppen!