Är det dags för luftkonditionering?

Vem har sagt att sommaren kommer att vara sval och behaglig? Nuförtiden kan vi få svenska somrar som påminner mer om Mellanösterns klimat. Vårt värmerekord ligger på 38 grader. När det blir hett och även fuktigt är det svårt att stå ut med en fläkt. Det behövs AC!

Luftvärmepumpar som fungerar omvänt

Om ni ändå funderar på att renovera värmesystemet och ska installera en värmepump går det att välja en modell som fungerar omvänt. Den är en form av AC. Det ska dock sägas att inte alla värmepumpar är lika bra på kyla som en klassisk luftkonditionering är.

Men AC för tre veckor…

Det här är något att tänka på. Det är klart att man kan tycka att det är onödigt att köpa AC för några veckors skull. Fast det tänker du inte då du befinner dig mitt uppe i de tre veckorna med ungar som gnäller om hettan.

När vi renoverar vårt hem med tanke på årstiden måste vi inse att månaderna snabbt skiftar och att det inte dröjer så länge innan det blir hett igen. Idag behöver det inte kosta alltför mycket med en bra AC. Det finns till och med portabla varianter som du kan använda i specifika rum för att stå ut med den svenska sommaren.