ny inredning

Hitta rätt inredning till din nyrenoverade lägenhet

När du ska inreda en ny lägenhet finns det mycket att tänka på. Du vill ju att det ska bli så fint som bara möjligt. Så är det ju alltid med inredning och det oavsett om du behöver nya möbler till ett vardagsrum eller är på jakt efter garageinredning. Det finns massor av olika stilar och möbler att välja mellan och det kan vara svårt att veta vad som passar ihop och vad som är praktiskt.

Ska du använda möbler från förr?

När du renoverar din lägenhet så kan du ju ta chansen att inreda med helt nya möbler. Men många väljer förstås att behålla visst möblemang och att byta ut annat. Om du tycker om möbler från förr kanske du kan kika lite på begagnade möbler online eller i lokala butiker. Det kan vara ett sätt att få en helt unik retrokänsla i ditt hem.

Färger och material som stämmer

När du ska måla köksluckor eller lägga nytt golv i vardagsrummet så bör du tänka på hur detta kommer att gå ihop med inredningen. När du handlar nya gardiner och mattor så kan du betänka hur deras färger och material kommer att stämma med färger på väggar och skåp. Samma sak gäller val av lampor.

Shoppa smart när du renoverar – Hitta rätt inredning till rätt pris

Det är sällan billigt med renovering. Din budget för ny inredning kan vara begränsad. Därför är det viktigt att tänka igenom vilken inredning du verkligen behöver. Du kanske kan vänta med vissa saker och fokusera på det viktigaste tills nästa lön kommer.

Jämför priser hos olika webbutiker med möbler så att du verkligen får det bästa priset. Du kan hitta REA lampor, rea på bord och stolar och andra saker med nedsatt pris. Här finns det stora pengar att spara då du köper nya möbler.

Sedan kan du ju som vi redan nämnt välja att köpa begagnade möbler. Second hand finner du i butiker som fokuserar på detta såväl som på loppisar eller garageförsäljningar. Du kan också kika på annonser i annonsforum för att se om någon vill bli av med en möbel som skulle passa perfekt i ditt nyrenoverade hem.

gammal säng
Slipa upp en gammal sängram och olja in…

Tänk dock på att begagnade möbler kan innebära att du får lägga lite tid på möbelrenovering. Det kanske du inte har lust med då du just har städat bort allt damm från renoveringen i ditt hem. Eller så är det tvärtom så att du älskar att slipa upp och förfina äldre möbler. Om det är en hobby så får du ju mycket att se fram emot genom att handla begagnad inredning.

Med tanke på miljö – Hållbar inredning och säkra material

När du renoverar ditt hem är det viktigt att tänka på miljön. Det handlar ju inte bara om att skydda vår natur och våra djur med säkra material. Du kommer också att må bättre av inredning som är säker för dig. Det går att tänka till om vilka material som ingår i möbler och annan inredning.

Även om du köper en äldre lampa så behöver du inte leta efter traditionella glödlampor till den. Genom att använda energisnåla lampor som du skruvar i den äldre fina lampan så får du ju rätt känsla samtidigt som det hela är bra för miljön.