garage kontor

Gör om ditt garage till kontor

Om du har hoppat på senare års trend med arbete hemifrån så kanske du har upptäckt att det inte är helt enkelt att kombinera kök med kontor. Det kan vara dags att göra om garage till kontor och här ska vi kika lite på vad som kan behöva göras för att detta ska fungera för dig.

Inredning för garage som ska vara kontor

Ta en titt på din nuvarande garageinredning. Finns det möbler som du kan använda? Du kanske har fina hyllor som kan användas för pärmar istället för verktyg. Eller så låter du en del av garaget förbli garage medan ett hörn används som kontor. Då kanske du väljer att låta en del av hyllan vara för verktyg och olja medan den andra delen har suddgummin och gem.

För att kunna köpa skrivbord såväl som ergonomisk kontorsstol så måste du måtta upp ytan du har för din arbetsplats. Det finns mindre skrivbord som är höj och sänkbara såväl som praktiska stolar med eller utan hjul som kan passa bra på ett golv av betong.

Men betänk hur du kommer att uppleva golvet i ditt garage när det är ett kontor. En skön matta kan vara en god investering. Särskilt för kalla vintermånader då du kliver ut till din arbetsplats i bara strumplästen.

garage belysning
Ta också en titt på belysning i ditt garage!

Är ditt garage inbrottssäkert?

Du kanske måste byta ytterdörr för garaget om du ska ha dyrare utrustning i det. En ny dator och andra maskiner kan ju lätt plockas om du har ett äldre garage med dörr som man får upp utan nyckel. Om det dessutom går att komma in i ditt hem via garaget så bör du ordna med detta oavsett om du ska skapa arbetsplats i garaget eller inte.

Akustik som du trivs i

Tänk också på det där med akustiken. När du tar emot telefonsamtal eller gör en inspelning i garaget så kanske du kommer att störa dig på ekon. Detta kan du lösa genom att använda dig av ljudabsorbenter. Häng upptavlor på väggarna och lägg mattan på golvet. Då lär det blir en ljudbild som kommer att passa perfekt för ett hemmakontor.

Ta emot kunder i ditt garage

För dig som tar emot kunder så är det extra viktigt att du inreder med fåtölj och någon form av mötesbord. Det ska kännas fräscht och professionellt på ditt kontor även om det är huserat i ett garage. Ställ in några plantor och fundera lite på hur det doftar på ditt kontor. Det är inte alla som tycker att motorolja är charmerande…

Badrumsfixarna.org

Om du ska renovera ditt badrum i Göteborg med omnejd ska du vända dig till Badrumsfixaren för det här är deras specialitet. De kan göra allt

Läs mer »