kaminvärme

Är det dags att installera en bioetanol kamin?

Med värme och en vacker kamindesign kan du glömma allt om stopp i toaletten för en stund. Om du längtar efter den ro som bara en kamin kan erbjuda kan det vara dags att installera en bioetanol kamin. Bioetanolkaminer är mycket trevliga och ger en naturlig glöd som skapar känslan av brasa utan den fara som normalt sett går hand i hand med vedeldade brasor.

Om du installerar en bioetanol kamin kan du få många timmars avslappnad värme såväl som underbar inredning för ditt hem. En etanolkamin är både lyx och komfort men inte alls så dyrt som du skulle kunna tro.

Varför ska du välja en bioetanol kamin?

En bioetanol kamin är ett utmärkt val för dig som vill ha en snygg och modern eldstad. Det finns många fördelar med att välja en bioetanol kamin. En viktig sak är att du slipper vedhanteringen som tillkommer med en traditionell eldstad.

Istället använder du bioetanol som bränsle till din bioetanol kamin som du enkelt tänder på. Du slipper då även den farliga röken från elden och behöver därför inte ha ventilation på samma vis som en eldstad med ved kräver.

En annan fördel är att etanolkaminen kan placeras var som helst i hemmet. Det gör den till ett flexibelt alternativ för alla typer av bostäder. Kaminerna har numera en modern design som passar in i de flesta rum. Du kan till och med använda kaminen som garage inredning om du vill skapa en alldeles unik och ombonad känsla i garaget!

Vacker värme i garaget:

Olika modeller av bioetanol kaminer

Det finns många olika modeller av bioetanol kaminer att välja mellan. De vanligaste är de som är gjorda av stål eller rostfritt stål och de kan ha olika former och storlekar. Det finns även modeller som har en inbyggd brasa för att skapa en mer autentisk eldupplevelse.

Andra populära modeller inkluderar de som har glasfönster som ger en modern look i rummet samtidigt som eldsäkra glas skyddar omgivningen från värme och flammor. Oavsett vilken typ av bioetanol kamin du väljer så kan du vara säker på att den kommer att ge dig en mysig upplevelse när du tänder den.

När du väljer modell kan du betänka:

  • Hur vill jag att kaminen ska se ut?
  • Hur stor kan kaminkroppen vara?
  • Hur mycket värme vill jag få av kaminen?
  • Vem kommer att hantera uppvärmningen med kaminen?

Med svar på dessa frågor blir det mycket enklare att välja rätt modell. Du kan ju även läsa omdömen för att få mer information om en viss variant online. Se hur andra upplever saker som användning och säkerhet innan du köper.

konst vid kaminen
Ha kaminen där du sysslar med din hobby för värme och skönhet!

Vilken typ av kamin är lämplig för dina behov?

Det beror helt på vilka behov du har just nu samt i framtiden. Om du vill ha en etanolkamin som du kan ta med dig till altanen eller sommarstugan så bör den vara så pass liten att du orkar flytta på den. Mindre modeller kallas ofta för bordskamin eller golvkamin.

Om du istället är ute efter att kaminen ska skapa ljuseffekt i trädgården eller i rummet så är en större etanolkamin med fönsterluckor det bästa alternativet. Det finns som sagt många olika typer av kaminer att välja mellan. Ta dig tid att undersöka dina alternativ innan du bestämmer dig för vilken typ som passar bäst för dina behov!

ES Renovering Stockholm

Med ES Renovering kan du ta ditt byggprojekt från den första skissen till ett komplett byggprojekt! Detta oavsett om det rör renovering av hus, målning, nytt

Läs mer »