Varför behövs städservice efter renovering?

Att renovera ditt hem kan innebära en spännande och utmanande tid. Du har investerat tid, pengar och resurser på att förvandla ditt bostadsutrymme till ditt drömhem. Men när dammet lägger sig kan du inse att ditt hus är i en enda röra. Skräp, damm och smuts från byggprocessen kan lämna en smutsig och obehaglig miljö.

Det är på grund av detta som städservice är viktigt för att säkerställa att ditt hem är rent och säkert för dig och din familj. På Renovering.se handlar det ju för det mesta om själva renoveringen. Men nu ska vi gå bortom installation av ny garageinredning, byte av tak, halkskydd i trappa och nytt kök för att se hur du kan ta hand om rummen efter renoveringen så att de blir trevliga att vistas i!

Vikten av städning efter renovering

Den främsta anledningen till att du behöver städa ditt hem efter renovering är förekomsten av damm och skräp. Om du inte städar efter renoveringar kan damm och skräp orsaka andningsproblem, särskilt för personer som har allergier eller astma. Dessa dammpartiklar kan också ta sig in i dina möbler, mattor och ventilationssystem. Det är viktigt att se till att ditt hem är säkert för andning.

En annan avgörande aspekt av att städa ditt hem efter renovering är att bli av med eventuella farliga material. Du kan ha använt kemikalier eller andra farliga ämnen under renoveringsprocessen som måste kasseras på rätt sätt. Genom att rengöra området som har uppgraderats ordentligt kan du säkerställa att det inte finns några skadliga ämnen kvar i ditt hem som kan orsaka potentiella hälsoproblem.

Den som städar kankse till och med måste ha andningsskydd på sig efter en renovering med farliga ämnen!

Vad man ska rengöra efter en renovering?

Om du precis har slutfört en renovering är följande en lista över vad du bör städa:

• Dammsug eller sopa golv för att ta bort smuts och skräp
• Torka av väggar, trim, socklar och kronlister för att ta bort damm och färgrester
• Rengör skåp, bänkskivor och andra ytor med en fuktig trasa eller svamp
• Damma av alla armaturer, takfläktar och andra svåråtkomliga områden
• Rengör fönster och speglar
• Rengör mattor på djupet eller få dem professionellt rengjorda
• Rengör VVS-systemen och byt luftfilter
• Ta bort alla farliga material, inklusive överblivna färgburkar, lack eller andra kemikalier.

Checklista för städning efter renovering

Område Rengöringsuppgift
Golv Dammsugning/sopning, moppning
Väggar, trim, socklar och kronlister Torka av med en fuktig trasa
Ytor, inklusive skåp och diskar Torka av med en fuktig trasa
Ljusarmaturer och fläktar Dammning
Fönster och speglar Städning
Mattor och mattor Djup rengöring
VVS-system och filter Rengöring och byte av filter
Farliga material Ta bort
Utomhusområden Power Washing Yttre Ytor, Yttre Underhåll

 

Ska du städa själv efter renoveringen eller leja proffs?

Renoveringsarbetet är spännande. Det låter dig tänka om och bygga om ditt utrymme precis som du vill ha det. Men efterdyningarna av ett renoveringsprojekt innebär ofta en betydande sanering. Mycket mer än vad du kanske först tänkt. Skräp, damm och materialrester kan göra att ditt hem ser mer ut som en byggarbetsplats än ett beboeligt utrymme. Du ställs då inför frågan: ska du rengöra den själv eller anlita professionella städare?

Låt oss utforska båda alternativen.

Städning efter renovering själv

Att städa ditt utrymme efter en renovering kan säkert spara pengar och det finns en känsla av tillfredsställelse som kommer från att göra jobbet själv.

Fördelar

Kostnadsbesparande: Du slipper kostnaderna för att anlita professionella städare, vilket kan vara särskilt fördelaktigt om du har en stram budget efter ditt renoveringsprojekt.

Omedelbar åtgärd: Du kan starta städningsprocessen så snart den sista arbetaren lämnar, utan att behöva vänta på ett professionellt städteams schema.

Personlig touch: Du kan ägna särskild uppmärksamhet åt områden som kan förbises av ett anlitat team.

Nackdelar

Tidskrävande: Städning efter renovering kan vara arbetskrävande och kan ta flera dagar att slutföra, beroende på omfattningen av renoveringen.

Hälsorisker: Bygg- och renoveringsarbeten kan generera mycket damm och släppa ut skadliga partiklar i luften. Rengöring utan lämplig skyddsutrustning kan utsätta dig för dessa potentiella faror.

Ofullständig rengöring: Utan professionella rengöringsverktyg och know-how är det lätt att missa dolt damm och skräp, särskilt i svåråtkomliga områden.

Anlita professionella städare

Professionella städtjänster efter renovering är specialiserade på djuprengöring av fastigheter efter bygg- eller renoveringsarbeten.

Fördelar

Grundlig städning: Proffs har kompetensen, erfarenheten och verktygen för att säkerställa en djup och heltäckande städning, och når områden som du kan missa.

Effektivitet: Professionella städare kan slutföra städuppgiften på mycket kortare tid än du skulle kunna göra själv.

Hälsosäkerhet: Professionella städare är utbildade för att hantera potentiella hälsorisker i samband med städning efter renovering. De använder lämplig skyddsutrustning och rengöringsprodukter för att säkerställa att ditt hem är säkert.

Nackdelar

Kostnad: Den största nackdelen med att anlita professionella städare är kostnaden, som kan vara en betydande investering beroende på storleken på fastigheten och omfattningen av den städning som krävs.

Tillgänglighet: Du kanske måste vänta på deras tillgänglighet, vilket kan försena dig från att njuta av ditt nyrenoverade utrymme.

I slutändan beror valet mellan självstädande och att anlita professionella städare på din budget, tidsbegränsningar och personliga preferenser. Om kostnadsbesparing är din prioritet och du har tid, kan självrengöring vara ett gångbart alternativ. Men om du vill att en grundlig städning ska göras snabbt och säkert, skulle det vara värt investeringen att anlita professionella städare.

Kom ihåg att ett framgångsrikt renoveringsprojekt inte är riktigt färdigt förrän ditt utrymme är städat och återställt till ett beboeligt skick. Oavsett vilken väg du väljer, se till att den överensstämmer med dina renoveringsmål och livsstilsbehov.

 

Du kanske måste lära dig professionell hemstädning för att göra jobbet själv: