Vilken färg ska du ha i badrummet?

Ett badrum kan vara som en oas där du inte bara tar hand om nödvändig hygien och naturens kall. Med rätt färg i badrummet kan du få en känsla som är avkopplande. Dessutom är det härligt att ha ett badrum som känns fint. Det är extra roligt att vistas i det helt enkelt.

Färg påverkar vårt psyke

Idag är det välkänt att färg påverkar vårt psyke. Så pass att psykologer rekommenderas förstå mer om detta. Rött kan stimulera men också få oss att känna stress. Inte så bra på morgonen då du har bråttom att komma iväg!

I badrummet kan det passa bättre med lugnande färger som blått och grått. Varma vita färger är också bra val för detta rum.

Det ska kännas och se rent ut

Vi ska också tänka på att badrum bör kännas rena. Om det bildas fläckar som är svåra att få bort är det inte fräscht. Välj färger som gör att det fortsatt ser fint ut trots att du kanske spillde nagellack eller något annat som är svårt att få bort.

Mörkare blå färger kan vara bra men också mönster. Marmor är ett populärt val för badrum och det beror inte minst på att mönstret får rummet att se rent och fräscht ut. Dessutom ger marmor en levande känsla som kan passa mycket bra just i ett badrum.

Tänk också på att färgen och stilen i badrummet kan öka värdet på hemmet. Det här är en viktig renovering om du planerar sälja huset inom en snar framtid.