Renovera ditt hem med tanke på årstid

Just nu vill du göra något åt taket men saken är den att den snöstorm är på väg in och då är det verkligen inte dags för detta. Det finns en tid för allt som Kung Salomo sade. Så är det också med renovering.

Arbete på tak och målning av väggar

Den här typen av arbete ska du göra när det är som torrast utomhus. Det är vår och försommar. Planera in arbetet till en vecka eller två då det förväntas vara klart och stabilt väder. Om det är regnskurar på väg är det bättre att skjuta upp arbetet lite.

Det handlar inte bara om att målarfärgen kommer att torka snabbare när det är torrt utomhus. Du kommer också att få ett lättare jobb om du slipper tampas med hårda vindar, snö och regn. För takläggning är det dessutom bra mycket säkrare att klättra på stegar och gå över tak när det är torrt utomhus.

Inomhussnickerier

Inomhussnickerier kan du göra året om och det särskilt om du har en arbetsbänk hemma i källaren. Det du ska tänka på vad gäller renovering av möbler och annat inomhus är hur väl jobbet kommer att passa med ditt schema.

Om det är många som bor med dig i hemmet kanske du vill passa på när folk är på jobbet och i skola och inte under lovet när alla är i huset. Planera in renoveringen när det blir som lugnast och du slipper olyckor då folk kliver omkring och inte ser att det står målarfärg på golvet!

Badrumsfixarna.org

Om du ska renovera ditt badrum i Göteborg med omnejd ska du vända dig till Badrumsfixaren för det här är deras specialitet. De kan göra allt

Läs mer »