renovera flyttstädning

Låt renovering följas av proffsig flyttstädning i Uppsala

När ett hem ska renoveras i Uppsala inför att nya hyresgäster flyttar in så är det viktigt att komma ihåg städningen. Här kan flyttstädning i Uppsala fungera perfekt. Den följer ju samma regler som gäller vid vanligt överlämnande av lägenhet så att de nya hyresgästerna kommer att trivas.

Det är en fördel att anlita ett professionellt städföretag för uppdraget. Och det särskilt om det kommer att inkludera lite grövre städning av spill från renoveringsprocesser. För att hitta ett professionellt städbolag i Uppsala kan du professionellt städbolag som utför flyttstäd i Uppsala genom att tillexempel söka på flyttstäd Uppsala på Google. Om du inte tar hand om städningen innan inflytt så kan det bli problematiskt så boka detta snarast!

Något som är mycket bra med städbolag är att de gör städningen på ett professionellt sätt. De följer de regler och riktlinjer som finns i Sverige för flyttstädning. Det är inte så att du kan bli ersättningsskyldig per automatik om städning efter renovering och flytt inte genomförs. Men hyreskontraktet har säkerligen punkter som ska följas och dessa har städfirmor i Uppsala bra koll på!

Vad kostar en vanlig flyttstädning?

Om du ska städa ett hem ordentligt så behöver du en grundlig städning. Det är inte bara att sopa och torka av bänkar. Den som renoverar lägenheten bör förstås också städa men detta inkluderar ju inte en regelrätt flyttstädning.

Kom ihåg att en hyresvärd kan be dig om att betala mer om flyttstädningen inte godkänns. Du kan alltså inte tänka att renoveringen och den städning de som renoverar gör kommer att räcka. Att kasta ut gamla köksluckor och garageinredning från förråd är inte samma sak som att städa ett hem inför flytt!

Det kostar cirka 4 600 kronor att flyttstäda en trerummare på 75 kvadratmeter. Här räknar vi på tolv timmars arbetstid á 365 kronor, plus material. Men om du anlitar en städfirma själv kommer du undan med 2400 kronor vilket är hälften.

Anledningen till detta stavas rutavdraget. Detta betyder att företaget som du anlitar för din städning tar ut en lägre skatt på städtjänsten. Då betalar du ett lägre pris. Dessutom har du en garanti om du anlitar städhjälp. Om det sedan visar sig att hyresvärden inte tycker det är tillräckligt städat är det städfirman som får stå för det och inte du.

Fast du ska vara ärlig med vad det rör sig om. När du har renoverat och lämnat en massa bråte efter dig kan det inte kallas för en vanlig flyttstädning. Då kan städfirman vilja få extra betalt för detta. Det gäller att vara ärlig och se på vad som faktiskt ska göras i lägenheten.

måla om
Det ska städas efter målning även då du flyttar ut!

Du sparar tid och energi på att få hjälp med städning

Du sparar tid och energi genom att anlita en städfirma när du flyttar ut från din lägenhet. Då slipper du oroa dig för att allt ska bli gjort på rätt sätt och i tid. Du kan istället lägga din energi på andra saker. Det kan vara att planera din flytt eller bara att njuta av den nya bostaden utan att tänka på den gamla.

En professionell flyttstädning ger dig sinnesro

Vi kan säga att en professionell flyttstädning ger sinnesro. Det har säkert varit mycket med den gamla bostaden då du till och med var tvungen att renovera. Då är det ju verkligen skönt att slippa den sista biten med att ställa i ordning i enlighet med hyreskontraktet. Din sinnesro är säkert värd en hel del så det är klart att du ska betala för denna tjänst!