Dags att renovera fasaden

När är det dags att renovera fasaden? Om du är noga med att se över hur fasaden mår med jämna mellanrum kanske du kan låta det gå lite längre mellan fasadrenoveringar av lite större slag. Det är viktigt att hitta sprickor och annat som med tiden kan leda till större problem.

Det går att ta hand om sprickor i fasaden själv men det är viktigt att du förstår hur. Det här är inte bara ett kosmetiskt problem. Fasadsprickor kan tillhöra sådant som du kan renovera själv men tänk på att vara vaksam om hur det ser ut under sprickorna.

Om fukt och smuts redan har letat sig in under fasaden kan det ändå vara så att du behöver professionell hjälp. Dessutom kan ju sprickorna vara ett tecken om ett allvarligare problem. Det är inte dumt att få en professionell utvärdering innan du beslutar dig för hur du ska renovera.

Måla inte om utan att undersöka

En nymålad fasad lyfter huset men måla inte om utan att gå igenom hela fasaden ordentligt. Färg kommer inte att ta hand om sprickor och andra skador. Om det är så att du måste riva en viss bit eller göra om på andra sätt är detta något du vill göra innan du börjar måla om fasaden.